Sheet maske

U profesionalnim kozmetičkim tretmanima kao i u tretmanima nege kod kuće maske su neizostavni deo. Poslednjih godina vrlo su popularne sheet maske. Sheet maske su maske koje su izrađene od različitih materijala u obliku lica i bogato su natopljene serumima.

Kvalitet ovih maski pored seruma tj aktivnih supstanci kojima su natopljene zavisi i od kvaliteta materijala od kog su izrađenje. Od mogućnosti da se što bolje prilepe na kožu zavisi kvalitet maske kao i količina isporuke aktivnih sastojaka u dublje slojeve kože. Što je maska manje fleksibilna teže se savija i kada je nanesemo na kožu javljaju se mehuri vazduha između kože i maske a upravo to ukazuje na manji kvalitet proizvoda. U najkvalitetnije maske iz ove grupe spadaju biocelulozne maske.

Zato smo mi za naše tretmane izabrali biocelulozne maske visokog kvaliteta nemačkog proizvođača IONTO COMED. Professional care linija biceluloznih maski je jedinstvena iz više razloga. Prvenstveno,  njihova prednost je kvalitet prirodne celuloze iz koje se izrađuju,  a zatim i kvalitet i koncentracija aktivnih sastojaka.

Materijal od koga su izrađene ove maske ima odlična inovativna svojstva. Vlakna u maskama su izuzetno tanka i isprepletana u jedinstvenu strukturu koja predstavlja pravi rezervoar aktivnih supstanci. Ove Biocelulozne maske sadrže visoke koncentracije aktivnih sastojaka poput seruma. Kada se nanesu na kožu prilepe se kao da ih koža “usisa”:)

Zbog svoje strukture i bogate vlage, maske prijanjaju u potpunosti na kožu i omogućavaju da aktivni sastojci dopru do svake pore u koži. Kako su maske rezervoar aktivnih sastojaka, tako one u izuzetno dugom vremenskom periodu mogu isporučivati sve vredne aktivne sastojke u kožu.

Pomoću ovih maski postižu se rezultati koji su iznad proseka.

  • Zbog visoke koncetracije aktivnih sastojakaidealne su za primenu u protokolu mezoporacije 3D tretman.
  • I ako imaju iste koncetracije poput seruma ove maske imaju prednost jer svojom strukturom omogućavaju isporuku veću koncetracija aktivnih sastojaka u dublje slojeve kože.
  • Ova vrsta maskiidealna je za maske i aknozne kože, osetljive tipove koža, kao što je koža sa eritemom, kuperozom, rozaceom.
  • Maske intezivno hidriraju kožu jer sadrže visoko kvalitetne prirodne sastojke koji obezbeđuju koži obilnu hidrataciju.
  • Zavisno od vrste maske koje se izabere, tretman tj. maska može delovati intezivno hidrirajuće, umirujuće, može sužavati pore (adstrigentno dejstvo), vršiti detoksikaciju ili povećavati elastičnost kože.
  • Individualno su pakovane što obezbeđuje visoke higijenske norme pa ih mi koristimo obavezno posle tretmana mikroneedlinga. Aplikovane na kožu daju osećaj hlađenja a efikasnost maski ali i samom gtretmana mikroneedlinga u pogledu stimulacije sinteze kolagena inteziviramo primenom ultrazvuka preko aplikovane maske.

 

U ponudi su:

Hyaluron maska za suvu kožu intezivno hidrira i obezbeđuje rezerve tako da koža odmah, ali i u dužem vremenskom periodu, izgleda svežije, zategnutije i blistavije. Preporučujemo ih u zimskim danima ili nakon letovanja. Brzo vraćaju svežinu i blistavost kože.

Maska sa zelenim čajem kombinuje intezivno i bogato dejstvo zelenog čaja i kamilice. Deluje antioksidantno, protivupalno i umirujuće, vrši detoksikaciju. Pogodna za negu masnih i aknoznih koža.

Kolagen maska sa pepridima je idealna za prekrivanje prvih znakova starenja. Maska sadrži  visoke koncentracije kolagena i peptida koji podstiču regeneraciju kože i daje koži čvrstinu i novi sjaj.

Višnjin cvet je maska sa hijaluroninom i ekstraktom višnjinog cveta za osetljivu kozu, sklonu reakcijama. Umiruje  kožu, hidrira i ublažava crvenilo.

Beetox maska sa anti – age efektom. Sadrži pčelinji otrov i matični mleč. Vraća godine unazad. Daje snazan efekat zatezanja kože i svez izgled. Zamena za botox efekat.

Maska za zrelu kožu Q10 sadrži kavijar kao i visok procenat Q10 enzima koji umanjuje vidljive znake starenja kože. Poboljšava elastičnost kože i daje koži zdrav i mlađi izgled. 

 

Biocelulozne maske mogu biti i prilagođene za individualnu primenu nege regije oka ili usana takođe u ponudi imamo i ove maske. Celulozna maska za regiju oka revitalizuje kožu i smanjuje vidljivost finih bora oko očiju i nadutost donjih kapaka.

Kod sheet maski važno je vreme delovanja, u našim profesionalnim tretmanima to je 20 min. Zato primenu ovih maski preporučujemo u kombinaciji sa mezoporacijom gde se aparatom preko maske intezivira dejstvo, količina i dubina delovanja aktivnih sastojaka. Rezultati intezivne hidratacije, blistavosti i osveženja vidljivi su odmah nakon tretmana. Tretman se može sprovoditi i u seriji od 4 tretmana jednom nedeljno radi intezivnijih rezultata regeneracije i anti – age efekta.

Pimena Sheet maski kod kuće

U kućnim uslovima sheet maske možete držati od 15 do 20 minuta. Duža primena ili pak odlazak na spavanje sa maskom nije preporučljiva jer će doći do isušivanja maske posle određenog vremena a to je najčešće nakon 20 minuta do pola sata.

Poželjno je pre aplikacije dobro očistiti kožu i uraditi piling. Nakon uklanjanja maske serum se umasira u kožu i nema ispiranja vodom. Za bolju hidrataciju naneti noćnu kremu. Zato je dobro ovaj ritual obavljati pre spavanja kako bi što duže serumi ostali na koži.

Maska se nanosi jednom nedeljno, nema potrebe za češću primenu osim ako maska nije natopljena voćnim kiselinama pa je preporuka primene od strane proizvođača drugačija. Ova vrsta maske ima svoju prednost jer nudi visoku higijenu, individualno pakovanje, efikasnost i laka primena. Prilikom otpakivanja voditi računa da onaj deo maske koji je bio savijen ka unutra ide na kožu lica. Pre otvaranja, maske malo promućkajte i blago pritiskajte kako bi maska upila što veću količinu seruma. Ukoliko je seum ostao u kesi, nakon nanošenja sačekajte da se malo upije serum pa dodajte i taj koji je ostao u pakovanju. Možete serum naneti i na vrat, dekolte, gornju stranu šaka.

Sheet maske mogu se koristiti i u specijalnim prilikama pre samog šminkanja tada birajte maske sa hidratišućim dejstvom to će omogućiti da vaša šminka izgleda sveže i prirodno. Ukoliko imate problem sa nadutošću, podočnjacima stavite upakovanu masku u frižider na nekoliko minuta pre aplikovanja.

Zima i nega kože
Mikrodermoabrazija VS hemijski piling
Close Moja korpa
Close Lista želja
Close Pregledali ste
Close
Close
Kategorije