Kozmetički tretmani pre i posle botoksa, hijaluronskih filera, PRP terapije, mezoterapije i mezoniti

Botoks i fileri su među najpopularnijih antiage tretmanima. Vrlo često su ovi klijenti u nedoumici kako da neguju kožu pre i nakon njihove primene.

Tretman botoksom podrazumeva ubrizgavanje vrlo malih doza botulinum toxina u određene grupe facijalnih mišića čija kontrakcija dovodi do formiranja neželjenih bora regije čela, između obrva i predela oko očiju. U okviru pripreme pred aplikaciju botulinum toxina poželjno je određene tretmane uraditi ranije, poput tretmana klasičnog čišćenja, mikrodermoabrazije, ultrazvučno čišćenja, RF, dermapena, hemijskih pilinga i dr.

Tretmani koji imaju za cilj dubinsko i detaljno čišćenje takozvani higijenski tretmani obavljaju se u periodu od sedam a najkasnije 3 do 4 dana pred sam postupak apliacije botoksa. U ovom periodu poželjno je uraditi i neku vrstu mehaničkog pilinga poput mikrodermoabrazije ili hidradermoabrazije. Pre botoksa mogu se primenjivati i hemijski pilinzi, kako je njihov učinak vidljiviji ukoliko se rade u seriji neophodno je odvojiti vreme od mesec dana pre aplikacije botoksa kako bi se moga postupak hemijskoj pilinga ponoviti.

Neposredno pred samu aplikaciju (istog dana) nije preporučljivo raditi bilo koju vrstu pilinga.
Ukoliko ste se vratili sa letovanja ili zimovanja preporučljivo je sprovesti i tretman biorevitalizacije čiji će akcenat tretmana biti na primeni hijaluronske kiseline u cilju intezivne rehidratacije i revitalizacije.

Ukoliko kožu pripremimo na ovaj način ona će na celoj površini lica biti vidno osvežena, pa će tako i sam učinak botoksa biti bolji u estetskom smislu.

Nakon tretmana potrebno je pridržavati se sledećih uputstava:

  • Sedam dana nakon tretmana nije preporučljivo izlagati se napornijim vrstama treninga i fizičke aktivnosti.
  • Solarijum i sauna nisu preporučljivi u navedenih 7 dana, kao i spa centri sa termalnim vodama.
  • Masaža lica, tretmani elektrostimulacije, tretmani elektroforeze, UZ/RF se ne preporučuju minimum mesec dana nakon aplikovanja botoksa.

HIJALURONSKI FILERI (HF) sadrže hijaluronsku kiselinu koja predstavlja osnovnu komponentu međućelijske tečnosti. Reč je o prirodnom polisaharidu čija je osnovna karakteristika vezivanje vode i upravo ova činjenica je iskorišćena u proizvodnji HF sa ciljem popunjavanja bora i konturisanja lica, nadoknade izgubljenog volumena. HF se mogu injektovati u sve regije lica, vrata, dekoltea, šaka radi nadoknade volumena i podmlađivanja kože.
Neposredna priprema pre same aplikacije HF je nežno čišćenje kože preparatima jer na dan aplikacije nije preporučljivo raditi druge procedure.

Pripremu kože tretmanima poput pilinga, mikrodermoabrazije, dermapena, UZ /RF potrebno je obaviti uraditi najkasnije 2-3 dana ranije. Ukoliko želimo maksimalan efekat neophodno je pripremiti kožu serijom anti age tretmana poput miolifta, radiotalasnog liftinga, laserskog foto podmlađivanja kože kako bi se kompletna struktura kože revitalizovala, ujednačila boja tena, svratio sjaj koži. Na tako pripremljenu kožu fileri dolaze kao “fainal touch# koji izvlače maksimum u prirodnom i svežem izgledu lica.

Nakon primene filera u narednih 7 dana važe iste preporuke kao i kod botoka kao i da 7 dana pre aplikacije botoksa i filera osobe ne uzimaju aspirin, niti suplemente koji sadrže ginko bilobu, a veče pre intevencije alkohol nije preporuč-ljiv. Masaža lica, tretmani elektrostimulacije, elektroforeze,UZ/ RF se ne preporučuju minimum mesec dana nakon aplikacije HF. Nakon aplikacije HF poželjno je održavati dobru hidrataciju kože postupkom mezoporacije uz primenu hijaluronskih seruma kao bi efekti filera bili dugotrajniji.

Jet peel Oxy tretman je jedan od odličnih izbora tretmana za održavanje svežine i blistavosti tena uz anti age efekat nakon primene botoksa i hijaluronskih filera. Ovaj tretman je pogodan i nakon svih drugih estetskih procedura. Posebno aplikaciju čistog suvog kiseonika primenjujemo u postupcima nege ožiljaka nakon intervencija poput blefaroplastike. Kiseonik pomaže u bržem i boljem formiranju ožiljaka, takođe ima efekat posvetljenja uz hladeći efekat. Otoci se brže povlače kao i podlivi, formirani ožiljak je manje vidljiv.

MEZOTERAPIJA je još jedan od antiage tretmana koji se često radi. Ova vrsta tretmana daje odlične rezultate u pogledu revitalizaci je i poboljšanja tonusa kože lica, vrata, dekoltea, šaka. Mezoterapijski kokteli obiluju vitaminima, mineralima i aminokiselinama, kao i hijaluronskom kiselinom.
Preporuka je kožu pripremiti mikrodermoabrazijom ili blagim površinskim pilingom neposredno pre same primene mezoterapije 8u istom aktu) kako bi na taj način koža u većoj meri apsorbovala primenjeni koktel.
Tretman mezoterapije je kompatibilan sa tretmanima radiotalasnog liftinga, mioliftinga, pilinzima, masažama… Ove procedure se mogu sprovoditi i pre i nakon tretmana mezoterapije. Preporučeni razmak između navedenih procedura ne bi trebalo da bude kraći od 7 dana. Solarijum i sauna nisu preporučljivi u prvih 7 dana nakon mezoterapije. Iste ove preporuke važe i za primenu skin booster-a i PRP terapije.

SKIN BOOSTER-i predstavljaju najnoviju i napredniju vrstu mezo terapije koja se protokolski ponavlja na 2 meseca. Reč je o jedinstvenoj formuli koju čine regenerativni kompleks i hijaluronska kiselina.
 – Regenerativni kompleks vitamina i aminokiselina koji jačaju lokalni imunitet kože i stimulišu produkciju novog kolagena i elastina.
 – Hijaluronska kiselina sadržana u skin booster-u je visoko koncentrovana i daleko krupnijih partikula u odnosu na hijaluronsku kiselinu sadržanu u mezokoktelima, te kao takva u koži ostaje duže.

PRP (Platelet rich plasma) – BIOSTIMULACIJA KRVNOM PLAZMOM
Podrazumeva injektovanje seruma bogatog faktorima rasta koji se dobija centrifugiranjem krvi pa cijenta izvađene neposredno pre intervencije. Cilj navedenog tretmana je regeneracija kože lica, vrata dekoltea, šaka.

COG I MEZONITI
Navedene niti su pravljene od polidioxanona – biokompatibilni. To je u potpunosti resorptivan sintetički polimerni marterijal koji se koristi u proizvodnji hirurškog konca. Aplikovane niti imaju dvostruki efekat: lifting kože regije u kojoj su niti apli
kovane i regeneracija i ujednačavanje tena, kao i poboljšanje teksture kože iznad aplikovanih niti.
Priprema: 72h pre intervencije aplikovanja niti nije preporučljivo uzimati aspirin ili konzumirati alkohol. Pilinzi neposredno pre aplikovanja niti nisu preporučljivi.
Nakon tretmana: 24 h nakon aplikacije niti nije preporučljivo koristiti šminku. Masaže lica i tretmani elektrostimulacije nisu preporučljivi 3-6 meseci.

Depilacija kao nametnuta norma ili higijenska potreba
Close Moja korpa
Close Lista želja
Close Pregledali ste
Close
Close
Kategorije